Doe Het Zelf traprenovatie

U kunt uw trap ook eenvoudig zelf renoveren. In de webwinkel kunt u gemakkelijk alle treden, stootborden, patentlijsten bestellen en andere benodigdheden voor de renovatie zoals, siliconenkit in kleur, tredenlijm en zelfs losse vloerdelen om bijvoorbeeld in uw hal of overloop te leggen.

 

Een nieuwe trap in 5 stappen

 1. Voorbereiding. Verwijder vloerbedekking en zachte lijmresten zodat er een kale trap ontstaat. Eventuele zichtbare onderdelen die niet bekleed worden kunnen het beste nu geschilderd worden.
   
 2. Inmeten met een trapspin. Plaats de trapspin met afstandhouder (dikte van een neuslijst) in het midden van uw bestaande trede. Verschuif de poten tot in elke hoek en draai de poten vast met de moer op de klemplaat.

   
 3. Treden zagen. Leg de trapspin op uw nieuwe trede en teken deze af. Na het aftekenen kunt u de trede op maat zagen. Het is verstandig eerst alles op maat te zagen voordat u gaat monteren. Let op, de treden worden door ons geleverd als dubbeltreden. U kunt uit 1 dubbeltrede 2 overzettreden zagen (zie afbeelding).
  Traprenovatie trede

   
 4. Treden monteren. Begin onderaan en werk omhoog. U monteert dus eerst een stootbord en vervolgens de patentlijst. Daarna lijmt u de nieuwe overzettrede op uw bestaande traptrede met royaal gebruik van onze speciale trappenlijm. Verzwaar de treden ca. 30 minuten voor een goede lijmhechting. De bovenste trede sluit u af met een uitlooptrede.

  Stootbord Patentlijst Overzettrede                 Uitlooptrede
  Stootbord Patentlijst Overzettrede  Uitlooptrede
       
 5. Afwerken. Alle naden en zaagkanten afkitten met siliconenkit in bijpassende kleur. Laminaat heeft geen verdere onderhoud nodig. De hardhouten treden worden compleet afgewerkt geleverd maar hier is periodiek een dun laagje onderhoudsolie noodzakelijk. Afhankelijk van het gebruik eens in de 6-12 maanden.

Patentlijsten zijn niet alleen fraai maar ook bepalend voor de levensduur van uw
trap. De patentlijst geeft tegendruk aan de neus op het moment dat deze onder
zware druk lichtjes doorbuigt. Zonder deze tegendruk ontstaat de kans dat de neus
na intensief gebruik spontaan afbreekt.
   Drukverdeling patentlijst


 

Traprenovatie webwinkel

Werkwijze bestellen:

 1. Bepaal de vorm van uw trap.
  Is het een rechte trap, met een kwart draai of met een dubbele kwart? Een rechte trap loopt vanzelfsprekend recht naar boven, een kwart draai betekend dat de trap een kwart draait. De trap kan beginnen met een kwart draai en vervolgens recht naar boven gaan maar ook andersom. Een dubbele kwart betekend dat de trap 2 keer een kwart draait en u 180 graden gedraaid bent als u boven staat.
   
 2. Tel het aantal treden. Wij tellen ook de stap naar de overloop mee. Hier wordt de uitlooptrede gemonteerd.
   
 3. Meet uw treden. Het is belangrijk alle treden goed op te meten op het breedste punt. 
   
 4. Maak uw keuze in de webwinkel.
   

Bij twijfel over de juiste afmetingen, kleur en materiaal kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag met uw keuze.